Dirigent zang

De dirigent van ons zangkoor is de bekende countertenor Rob Meijers. Rob is als docent Zang verbonden aan SCHUNCKMuziek & Dans te Heerlen en hij heeft thuis in Sittard een eigen lespraktijk voor Zang.Tevens is hij dirigent van Toonkunstkoor Maastricht, Zanglust Geleen, De Oosterster (BE), en operakoor Chorale Valkenburg. Hij woont samen met vrouw en 2 dochters in Sittard.
Rob is op zijn 7e begonnen met zingen; eerst bij Jeugdkoor Cantarella, destijds o.l.v. zangpedagoog Harrie Spronken en van daaruit is hij zangles gaan volgen. Eerst op de muziekschool, daarna op het conservatorium. Aanvankelijk als bariton, maar later heeft hij zich gespecialiseerd in het stemvak Countertenor. Als Countertenor is hij regelmatig te horen op de diverse concertpodia.
Bij ons zangkoor streeft Rob naar een goede mix tussen op een goed niveau zingen en gezelligheid. Het niveau van het repertoire sluit aan bij het niveau van het koor: goed zingbaar, maar zéker ook met genoeg uitdaging. Het doel is om minimaal 3 concerten per jaar te geven en daarin ook de samenwerking met de harmonie te zoeken. Het koor bestaat uit een heel leuke, gezellige club zangers. Dus schroom niet en kom een keer kijken en meedoen!