Dirigent orkest

Dirigent Xavier Scheepers (Linne 1977) begon zijn muzikale loopbaan bij het plaatselijke harmonieorkest waar zijn vader, de bekende Limburgse dirigent Frans Scheepers, leiding aan gaf. Naast pianolessen ging Xavier Saxofoon spelen en hij werd spoedig laureaat van bekende concoursen als het Prinses Christina Concours en Scolarta. Hij besloot na het behalen van zijn VWO-diploma klassiek saxofoon te studeren bij de beroemde Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij Cum Laude zijn Master diploma behaalde. Na zijn afstuderen speelt Xavier in binnen- en buitenland met wereldberoemde orkesten zoals de Münchner Philharmoniker en het Rotterdams Philharmonisch orkest en onder beroemde dirigenten zoals Valery Gergiev, Wayne Marshall, Kristian Jarvi, en Gustavo Gimeno, speelde soloconcerten in zalen als het Concertgebouw te Amsterdam en tal van recitals met de bekende Nederlandse pianist Ralph van Raat. Ook doceerde hij als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Tilburg, Enschede en Karlsruhe.

Xavier verloor echter nooit volledig het contact met de wereld van de harmonie- en fanfareorkesten. Er werden directielessen gevolgd bij Frans Scheepers en Jan Cober, tal van masterclasses bijgewoond en al snel werd Xavier dirigent van Harmonie St. Gertrudis Wijlre. In 2014 werd Xavier benoemd tot dirigent van Harmonie Amicitia Vilt. Naast dirigent van Harmonie Amicitia Vilt, Harmonie St. Gerardus te Heksenberg en Harmonieorkest Prinses Juliana te Klaaswaal is Xavier (vaste) vervanger bij gerenommeerde HaFa-orkesten als Koninklijke Gildenbonds Harmonie Boxtel, Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne en Harmonie de Vriendenkrans Heel.